Мъжкото онлайн списание
Лъмбърсексуалният мъж
Понеделник, 06 Април 2015 08:19 Написано от Vratovrazka.bg   

Лъмбърсексуалност

Откъде идва думата?

"Lumbersexual" идва от "lumber", което значи "дървесина". Думата се използва в съчетания с други думи, като всички се въртят около живота навън, физическата работа и мъжете с бради.

Но за брадата след малко.

Как се стига от дървесината до нов стил? Urban Dictionary дава следния отговор в дефиницията си на лъмбърсексуалност: "Лъмбърсексуалният мъж е метросексуален мъж, който има нужда да запази усещането за суровия живот без удобства и затова решава да поддържа брада."

Иначе казано, лъмбърсексуалността е израз на желанието да се върнем към живота преди удобствата, когато имаш една колиба в гората, един огън и едно канче с кафе. И понеже никой не иска наистина да замени съвременния си живот с живот в някаква идеалистична представа за миналото, избираме просто да си пуснем брада.

Брадата е основна за лъмбърсексуалността. Но за нея след малко.

Метросексуален =>> лъмбърсексуален

До голяма степен лъмбърсексуалността се е развила като отговор на метросексуалността. Вместо тесните панталони на метросексуалния мъж, лъмбърсексуалният носи това, което в магазините се нарича "regular fit". Вместо да е гладко избръснат, има брада. Същите пари, които метросексуалният харчи, за да изглежда чист и спретнат, лъмбърсексуалният харчи, за да изглежда така, все едно току-що слиза от планината.

Дали това наистина е така е друга тема. Като цяло не можеш да очакваш да намериш пълен комплект инструменти в раницата на лъмбърсексуалния мъж. По-скоро очаквай да намериш MacBook.

И обратно към брадата

Както на няколко пъти казахме, тя е ключова. Лъмбърсексуалният мъж задължително е с брада, за която се грижи внимателно с цел тя да изглежда небрежна. Дължината и конкретният стил са въпрос на избор. По желание брадата се комбинира с удобна и топла шапка, широки дънки, карирана риза. За най-големите ентусиасти - и с брадва, за автентичност.

Дали да станеш лъмбърсексуален

Всяка нова тенденция ни поставя пред въпроса дали да я следваме или не. Както се сещаш, ние не можем да ти дадем отговор.

Всичко е въпрос на личното ти предпочитание. От една страна не е необходимо да си като всички останали - когато има нова тенденция, много хора започват да я следват и ако и ти си един от тях, ще си просто един от многото. От друга, лъмбърсексуалността не изисква нищо, което един мъж в един или друг момент не е искал да пробва - малко по-небрежен вид и брада. Което е доста по-приемливо за повечето мъже от метросексуалността.

Също така, не забравяй, че тенденциите са източник на идеи, а не правила. Винаги е най-добре да имаш свой собствен стил.

 

Подобни статии

4 пролетни сака

С идването на пролетта... [още]
Коктейл Журналист

Periodista ухае на кайсии и кубински нощи... [още]
6 неща, които да направиш, ако те уволнят

Да, това е неприятно. Не, не е краят на света... [още]

Последно добавени:

Калъфче за клечки за зъби

Това е едно от нещата, за чието съществуване не сме предполагали... [още]
Летни панталони 2015

Времето е все по-топло... [още]
4 пролетни сака

С идването на пролетта... [още]
3 часовника от Baselworld 2015

На часовникарското изложение в Базел [още]

Най-новите

Даво Гарсия за зумба, емоциите и трениро

News image

Една латиноамериканска ср...

А ти опита ли Gillette Fusion Proglide с

News image

Ново от Gillette...

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

News image

На 20 август на закр...

Честит август!

News image

Няколко снимки на Сара Са...

Калъфче за клечки за зъби

News image

Това е едно от нещата, за...

Летен стил: шапка за плажа

News image

Плажен стил...

Лято с Елизабет

News image

Ако ти трябва вдъхновение...

Изкуството на тройката: разказ от първо

News image

Карли разказва от личен о...

Британска инвазия на SPIRIT of Burgas 20

News image

KWABS, STEREO MCs и MILOW...

35 начина да изгорим мазнините на корема

News image

Гореща лятна тема...
За нас:

  • Vratovrazka.bg - онлайн списание само за мъже!
  • Защото ние сме мъже. Нека се забавляваме заедно!

Авторско право:

©2006-2009 „Уеблинк Медиа“ ООД Всички права запазени. Всички текстове и изображения, публикувани в vratovrazka.bg са собственост на „Уеблинк Медиа“ ООД и техните партньори и са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Използването и публикуването цялото съдържание на сайта или на част от него без разрешение/откупено авторско право от „Уеблинк Медиа“ ООД е забранено. Условия за ползване.

За реклама

reklama@vratovrazka.com

тел: +359895795740

Допълнителна информация