Как се прави eggnog - Страница 2 |
Петък, 19 Декември 2008 12:00 Написано от Vratovrazka.bg |
Страница 2 от 3
Разделят се белтъците от жълтъците. Жълтъците се смесват с половината захар и се разбиват с миксер. Също с миксер се разбиват белтъците до състояние, познато като „твърдо връхче” (т.е., докато станат бели, пухкави и гъсти). След това им се добавя останалата захар. Сместа с жълтъците се излива при белтъците. (В някои рецепти вместо това белтъците се оставят и се добавят най-накрая). В този момент вече се прибавят останалите течности, като се изливат бавно и непрекъснато се разбърква. Освен млякото, ако ще се прави алкохолен коктейл, сега е времето да се добави алкохолът. Той най-често е ром, уиски, коняк или някакво бренди. А има и рецепти с ром и уиски едновременно. В този момент сместа може да се остави да се охлади силно в хладилника; ако сме оставили белтъците за накрая, ги добавяме след охлаждането. По желание се добавя и сметана, като може да се остави малко разбита за отгоре. Поръсва се с настъргано индийско орехче. Суровите яйца в егнога са причина за притеснения. Наистина с яйцата трябва да се внимава – трябва да са пресни и да са съхранявани в хладилник. И при всички случаи по време на приготвянето трябва да се помиришат и огледат. Втори вариант... |
Подобни статии

Точно те са границата между истинския и привидния стил... [още]