Мъжкото онлайн списание
Вратовръзката говори » ... за мода » Какво казват дрехите ти за теб
Какво казват дрехите ти за теб
Вторник, 24 Април 2012 07:17 Написано от Кирил Стойков   

Какво казват дрехите ти за теб

Какво са дрехите? Те са нещо повече от средство срещу това да ходим голи. Дрехите ти носят определени послания – за теб, за професията ти, за емоциите ти, за амбициите ти. За някои хора тези послания може да не са толкова ясни, но в повечето случаи околните успяват да научат повече, отколкото предполагаш, само от дрехите ти.

Някои учени даже твърдят, че съществува такова нещо като „психология на обличането”. И че дрехите ти не само предават послания на другите, но и могат да покажат на самия теб какви проблеми имаш, за да можеш по-лесно да ги решиш. По тази логика именно чрез дрехите си можеш да промениш не само начина, по който те възприемат околните, но и начина, по който ти самият мислиш за себе си.

Как работят дрехите: добрият имидж

Кои дрехи създават добър имидж? В зависимост от повода, мястото и социалната ситуация те могат да са най-различни, но като цяло отговорът може да се обобщи с една дума: „класика”.

Ако искаш да направиш впечатление на интервю за работа, на първа среща или на важно социално събитие, класическите дрехи са онези, които ще свършат най-добра работа. Костюм и вратовръзка за официално събитие, лек ленен панталон и изчистена риза за лятна вечер или дънки и тениска за неделен следобед. Класиката има много лица, но всички имат едно общо нещо – това са дрехи и стилове, които са се доказали през годините и с които не можеш да сбъркаш.

Как работят дрехите: не толкова добрият имидж

Кои дрехи ти създават лош имидж? Това са онзи тип дрехи, които изглеждат така, сякаш са били първите, които си видял в гардероба. Също така, това са дрехи, които не отговарят на възрастта, социалното положение, професията, типа на тялото и т.н. С една дума – ако дадени дрехи те карат да се чувстваш зле в тях, то най-вероятно изглеждаш зле в тях. И си създаваш лош имидж.

Дрехите не говорят само на околните

Както стана дума, някои учени вече изследват влиянието на дрехите върху психологическото състояние на човека. Според тях дрехите карат хората, които ги носят, да се чувстват по определен начин.

Учени от университета „Нортуестърн” в САЩ направили експеримент, в който дали на група доброволци бели престилки, като казали на част от тях, че това са лекарски престилки, а на друга част – че това са престилки на художници. След това дали на всички да изпълняват някакви задачи. Оказало се, че онези, които мислели, че са облечени в лекарски престилки, били по-внимателни и по-старателни в изпълнението на задачите. Т.е., дрехите оказвали влияние върху действията им.

Изводът: обличай се така, както искаш да се чувстваш

Искаш да се чувстваш успешен? Силен? Секси? Богат? Избери си дрехи, които те карат да се чувстваш по този начин и така, казват учените, ще повлияеш върху начина, по който околните те виждат.

Доколко външността влияе на вътрешния ни свят може да е обект на дискусии, но със сигурност всеки от нас се чувства по-добре, когато е спретнат и стилен.

 

Подобни статии

Мъжка мода есен 2010: костюми

Костюмите през този сезон залагат изключително много на класиката... [още]
Грешките на колегите

Какво да правиш, ако те влияят на твоята работа... [още]
Леки обувки за лятото

Времето на летните жеги е все по-близо... [още]
Корсети в мъжка колекция

В мъжката колекция на John Galliano има... хм... "интересни" неща... [още]

Последно добавени:

Калъфче за клечки за зъби

Това е едно от нещата, за чието съществуване не сме предполагали... [още]
Летни панталони 2015

Времето е все по-топло... [още]
4 пролетни сака

С идването на пролетта... [още]
Лъмбърсексуалният мъж

Какво ще рече и дали да пробваш... [още]

Най-новите

Даво Гарсия за зумба, емоциите и трениро

News image

Една латиноамериканска ср...

А ти опита ли Gillette Fusion Proglide с

News image

Ново от Gillette...

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

News image

На 20 август на закр...

Честит август!

News image

Няколко снимки на Сара Са...

Калъфче за клечки за зъби

News image

Това е едно от нещата, за...

Летен стил: шапка за плажа

News image

Плажен стил...

Лято с Елизабет

News image

Ако ти трябва вдъхновение...

Изкуството на тройката: разказ от първо

News image

Карли разказва от личен о...

Британска инвазия на SPIRIT of Burgas 20

News image

KWABS, STEREO MCs и MILOW...

35 начина да изгорим мазнините на корема

News image

Гореща лятна тема...
За нас:

  • Vratovrazka.bg - онлайн списание само за мъже!
  • Защото ние сме мъже. Нека се забавляваме заедно!

Авторско право:

©2006-2009 „Уеблинк Медиа“ ООД Всички права запазени. Всички текстове и изображения, публикувани в vratovrazka.bg са собственост на „Уеблинк Медиа“ ООД и техните партньори и са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Използването и публикуването цялото съдържание на сайта или на част от него без разрешение/откупено авторско право от „Уеблинк Медиа“ ООД е забранено. Условия за ползване.

За реклама

reklama@vratovrazka.com

тел: +359895795740

Допълнителна информация