Мъжкото онлайн списание
Актуално » Новини » Десето международно изложение „Образование без граници“
Десето международно изложение „Образование без граници“
Вторник, 25 Март 2014 13:30 Написано от Vratovrazka.bg   

Международно изложение „Образование без граници“

На десетото издание на международното изложение за висше и средно обучение в България и чужбина „Образование без граници“ в НДК ще се представят множество известни и висококачествени висши и средни учебни заведения и образователни организации от целия свят. Те ще представят своите програми, курсове и специалности, както и възможностите, които предоставят за професионално и кариерно развитие.

Vratovrazka.bg е медиен партньор на събитието.

Един от най-важните акценти в настоящето издание на „Образование без граници“ е провеждането на специализирана част в неговите рамки, наречена „Образование и кариера“. В нейните рамки ще представят дейността си различни национални и международни организации, работещи в сферата на професионалното консултиране и кариерното развитие. Една от тези престижни интернационални структури е EURES (EURopean Employment Services) – европейската мрежа, предлагаща услуги в областта на заетостта. EURES има за основна задача реализирането на качествено, експертно консултиране на търсещи работа лица, както и на работодатели, по въпросите свързани с европейския пазар на труда.

Нов интересен акцент на „Образование без граници“ е и представянето на различни възможности за стажове на студенти в Европа. Една от основните организации участващи в тази част от изложението ще бъде Consortium ERASMUSCENTRO. Това е първият консорциум, създаден по програмата Еразъм и функциониращ на регионален принцип, който действа на територията на Португалия. С негова помощ европейски студенти имат възможност да отидат на стажове в над 115 фирми и компании от тази страна. Португалското участие на изложението ще бъде допълнено и с представянето на предложенията към родните кандидат-студенти на голям брой висши политехнически институти.

На изложението ще присъстват няколко основни медии, които ще търсят стажанти в журналистическия бранш. Сред тях е и Българската национална телевизия, която тази година чества 55-годишен юбилей от своето създаване.

Разбира се, основната част на поредното издание на „Образование без граници“ и тази година ще бъде представянето на програмите и дейността на различни средни и висши училища от България и чужбина. Така, например, особен интерес представлява представянето на разнообразните възможности за обучение в Канада с помощта на програмата Study in Canada, представена от Посолството на Канада. Канадските университети се нареждат сред най-добрите и успешни в света, а висшето образование в тази страна има редица преимущества

Страна като Австрия също традиционно силно се представя и на тазгодишното издание на изложението. Единият основен австрийски участник е Дипломатическата академия Виена, която е истински лидер в областта на висококачественото висше образование по международни отношения. На „Образование без граници“ също така ще представи офертите си към българската кандидатстудентска аудитория и известният университет за приложни науки Fachhochschule Technikum Wien.

Една от световните сили в образователната сфера – Русия участва в изложението с впечатляваща представителна подборка от най-добрите си висши училища. В техния списък са имена като: Московският държавен университет МЕСИ, Санкт-Петербургският държавен университет, Университетът за дружба между народите, Туловският държавен университет и много други.

Международно изложение „Образование без граници“

Българското средно и висше обучение също е традиционно силно представено на „Образование без граници“. В изложението вземат участие някои от най-добрите родни учебни заведения от последните години като: Международна гимназия „Проф. д-р Васил Златарски”, Първа английска гимназия, 2 СОУ „Акад. Емилиян Станев”, Софийска професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов”, Нов български университет, ТУ-София, УАСГ, Минно-Геоложки Университет “Св. Иван Рилски“, Военната академия „Г. С. Раковски“ и т. н.

На десетото издание на най-голямото и успешно изложение за международно висше и средно обучение „Образование без граници“ (28 - 30 март, Национален дворец на културата, София) още ще вземат участие едни от най-добрите и представителни учебни заведения от страни като: Германия, Великобритания, Дания, Япония, Литва, Италия, Унгария, Холандия и др.

Заповядайте в Националния дворец на културата от 28 до 30 март! Входът е свободен след предварителна регистрация на www.edu-fair.eu или на място в НДК!

 

Подобни статии

Октоподът Пол предсказа победа за Испания

Прогнозата му стресна Германия... [още]
За „Шифъра” и дешифрирането му на екрана

Внимание! Ако не си гледал филма „Шифърът на Леонардо”, нито си чел книгата,... [още]
Натурална размяна: алкохол срещу гърди

По време на криза икономиката трябва да се адаптира... [още]

Последно добавени:

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

На 20 август на закритата сцена на "Бар без име"... [още]
Rocket Psyence Night на 14 май

Новите български музикални проекти... [още]
100-те унгарски цигулки: музика за слушане и за гледане

Билетите започват от 30 лева, а шоуто в НДК е гарантирано! [още]

Най-новите

Даво Гарсия за зумба, емоциите и трениро

News image

Една латиноамериканска ср...

А ти опита ли Gillette Fusion Proglide с

News image

Ново от Gillette...

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

News image

На 20 август на закр...

Честит август!

News image

Няколко снимки на Сара Са...

Калъфче за клечки за зъби

News image

Това е едно от нещата, за...

Летен стил: шапка за плажа

News image

Плажен стил...

Лято с Елизабет

News image

Ако ти трябва вдъхновение...

Изкуството на тройката: разказ от първо

News image

Карли разказва от личен о...

Британска инвазия на SPIRIT of Burgas 20

News image

KWABS, STEREO MCs и MILOW...

35 начина да изгорим мазнините на корема

News image

Гореща лятна тема...
За нас:

  • Vratovrazka.bg - онлайн списание само за мъже!
  • Защото ние сме мъже. Нека се забавляваме заедно!

Авторско право:

©2006-2009 „Уеблинк Медиа“ ООД Всички права запазени. Всички текстове и изображения, публикувани в vratovrazka.bg са собственост на „Уеблинк Медиа“ ООД и техните партньори и са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Използването и публикуването цялото съдържание на сайта или на част от него без разрешение/откупено авторско право от „Уеблинк Медиа“ ООД е забранено. Условия за ползване.

За реклама

reklama@vratovrazka.com

тел: +359895795740

Допълнителна информация