Мъжкото онлайн списание
Актуално » Глас народен » Влакът стрела - Страница 2
Влакът стрела - Страница 2
Вторник, 22 Май 2007 21:00 Написано от Васил Ходжев   


Макар и в европейски влак, аз все още се намирах в България и този факт отново изскочи иззад ъгъла. Близо до мен седеше едно семейство – две деца и трима възрастни, явно леля, майка и баща.. или чичо.. това няма значение. Въпросът е в това, че дори на такова чисто и приятно хладно в лeтните жеги място все ще се намери някой, дето да развали идилията.

БДЖ В продължение на няколко часа (от Бургас до Пазарджик... сигурно две трети от пътя!) разбрах всички подробности за тези хора – къде отиват, къде ще слязат, какво са правили вчера, колко им харесва тоалетната... И не ги разбрах само аз, ами и целият вагон (или по-точно половината влак, защото новите влакове нямат вагони, само са разделени на две-три части от мястото с тоалетната). Научих всякакви работи, извиквани, изкрещявани, придружени с кикот или просто с разни междуметия. Научих, че дъщерята в това високоинтелигентно семейство носи звучното име Симона. Дори разбрах в колко часа бащата е влязъл в банята предишната вечер! Както и че чорапът на лелята бил скъсан... И че малкият искал сандвич само с кашкавал...

За щастие веселото семейство слезе в Пазарджик, отправи се към почивката си (вече знаех, че отиват на почивка) и лиши влака от допълнителни подробности за своя живот...

А аз продължих с нерадостните разсъждения – влаковете може и да са Siemens, ама ние сме си все същите. А най-вероятно и влаковете скоро ще заприличат на останалите в системата на БДЖ. И тоалетните няма да са като в хотел, ами... като в български влак. Защото ХОРАТА са си същите. С една и съща лекота могат да пилят на висок глас глупости, като ти пречат да заспиш, и да осерат тоалетната, а и целия влак.

А влакът пътува...

Между другото, имаше и доста положителни емоции по време на пътуването. СименсОсвен че влакът беше европейски, много забавно беше, че през целия път хората по гарите или просто покрай ж.п. линията – в дворове, на полето, в кафенета – гледаха с почуда хубавия влак. Защото той наистина беше красив. Навсякъде очаровани погледи изпращаха чудното превозно средство. Хората дори махаха – и то не деца, а големи, зрели хора. Аз гледах през прозореца и се усмихвах. И си спомних за разказа "Дядо Йоцо гледа". За стареца, вперил невиждащи очи в железницата, в това чудо. Тези хора наистина много ми напомняха за него. И ми стана едно топло на душата.

Скоро след това по линията Бургас - София спряха да се движат хубавите влакове. Не били подходящи за дълги пътувания. Щели да се движат само на кратки разстояния. И така завърши моя "богат" опит с превозните средства на Европа. Сега отново се возя на любимите вагони и пикая в познатите тоалетни, където или няма вода, или и да има, хората по някаква незнайна причина не я пускат. Може би се кефят като им мирише! В този ред на мисли, по-добре направо да върнем Siemens-ите в Германия.

 

Подобни статии

Max the Sax за живота и музиката

Интервю за Vratovrazka.bg… [още]
Редки кадри на Монро и Гейбъл на търг

Кадри от снимачната площадка на последния завършен филм на Мерилин Монро, The Misfits... [още]
Кой е Джулиан Асандж

Защо живее в посолство и защо с него се занимават дипломати от четири континента... [още]

Последно добавени:

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

На 20 август на закритата сцена на "Бар без име"... [още]
Rocket Psyence Night на 14 май

Новите български музикални проекти... [още]
100-те унгарски цигулки: музика за слушане и за гледане

Билетите започват от 30 лева, а шоуто в НДК е гарантирано! [още]

Най-новите

Даво Гарсия за зумба, емоциите и трениро

News image

Една латиноамериканска ср...

А ти опита ли Gillette Fusion Proglide с

News image

Ново от Gillette...

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

News image

На 20 август на закр...

Честит август!

News image

Няколко снимки на Сара Са...

Калъфче за клечки за зъби

News image

Това е едно от нещата, за...

Летен стил: шапка за плажа

News image

Плажен стил...

Лято с Елизабет

News image

Ако ти трябва вдъхновение...

Изкуството на тройката: разказ от първо

News image

Карли разказва от личен о...

Британска инвазия на SPIRIT of Burgas 20

News image

KWABS, STEREO MCs и MILOW...

35 начина да изгорим мазнините на корема

News image

Гореща лятна тема...
За нас:

  • Vratovrazka.bg - онлайн списание само за мъже!
  • Защото ние сме мъже. Нека се забавляваме заедно!

Авторско право:

©2006-2009 „Уеблинк Медиа“ ООД Всички права запазени. Всички текстове и изображения, публикувани в vratovrazka.bg са собственост на „Уеблинк Медиа“ ООД и техните партньори и са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Използването и публикуването цялото съдържание на сайта или на част от него без разрешение/откупено авторско право от „Уеблинк Медиа“ ООД е забранено. Условия за ползване.

За реклама

reklama@vratovrazka.com

тел: +359895795740

Допълнителна информация